Permis portarmă. Cursuri portarmă. Poligon de tragere.

Stagiu de perfecționare

CURSURI DE INITIERE SI PREGATIRE TEORETICA SI PRACTICA PE LINIE DE ARME SI MUNITII

CURSURILE SUNT DESTINATE PERSOANELOR CARE DORESC (SI AU DREPTUL CF. LEGII 295/2004) SA OBTINA AUTORIZATIA DE CUMPARARE A UNEI ARME LETALE SAU NELETALE

Durata: 20 zile (80 ore)

Documente: Copie act de identitate/ Cazier judiciar cu specificatia "permis port arma"/ Cerere tip/ Aviz psihologic/ Analize medicale care includ toate cele 6 specializari: Medicina interna/ Oftalmologie/ O.R.L./ Neurologie/ Ortopedie-Traumatologie/ Psihiatrie

Costul cursului: 1200 lei (TVA  Se asigura suportul de curs, lectori autorizati, specialisti in arme de foc, sala multifunctionala echipata multimedia, proiectii video, lectie practica cu tragere in poligon.

Certificat de absolvire curs: Cursurile sunt construite atat din modulul teoretic, cat si din cel practic, finalizate cu examen in prezenta reprezentantilor de la Arme si Munitii din cadrul I.P.J. Constanta. 

In ce consta acest curs? Conform Legii 295/ 2004 cu completarile ulterioare, intrate in vigoare la 1 aprilie 2018, cursurile practice se vor desfasura in mod obligatoriu intr-un poligon autorizat, cele doua sesiuni de tragere fiind interactive si punandu-se accentul pe o invatare activa. Cursurile teoretice aprofundeaza continutul Legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, expliciteaza normele legale privind dreptul de detinere si folosire, de manipulare si depozitare a armelor, indiferent de categoria din care fac parte, include notiuni de prim-ajutor in caz de plaga impuscata, precum si notiuni de balistica.

Cui ii este destinat? Orice persoana care are peste 18 ani impliniti, are un cazier fara inscrisuri, este apt din punct de vedere medical şi este testat riguros din punct de vedere psihologic, se poate inscrie la cursurile de initiere si pregatire pe linie de arme si munitii organizate de SC Zip Escort S.R.L., putand sa-si procure, daca are calitatea conform cu legea armelor si munitiilor, arme letale (pistol si revolverul), arme de vanatoare, arme de tir sportiv cu glont, arme de colectie sau arme cu bila de cauciuc destinate autoapararii.

Taxa de reexaminare: 300 lei